Girişimcilikte Dikkat Edilmesi Gereken 8 Nokta

Influencer, opinion leader, team leader, CEO and another business leading concepts. Opinion leader (for example politician) has power to influence opinion mass of people especially customers.

Girişimcilikte fırsatları ve tehlikeleri görebilmek adına dikkat edilmesi gereken olmazsa olmaz 8 nokta şu şekilde sıralandı.

 

1.İş kolunuzu doğru analiz edin

Başarılı bir işletme sahibi olmak, iyi bir iş fikrini ve pazarı doğru analiz etmeyi

gerektirir. Girişimde bulunacağınız iş kolunu ve sektörü doğru analiz edin. İş planınızı

mevcut gerçekler ve olasılıklar üzerinden yapın.

2.Kuluçka merkezlerinden yararlanın

Kuluçka merkezleri, girişimcileri ve genç şirketleri yetiştirmek için özkaynak sağlayan şirket, üniversite ya da diğer kuruluşlardır. Ofis ortamı, danışmanlık ve nakit yatırımları için bu merkezlerden yararlanın.

3.Sınırlarınızı bilin

Kendinize güvenin ama sınırlarınızı bilin. Güçlü ve zayıf yanlarınızı masaya yatırın. Kişisel ve mesleki eksiklerinizi geliştirmeye yönelik adımları mutlaka atın.

4.Sadece maddi getiriyi düşünmeyin

Sadece maddi getirisini düşünerek bir işe adım atmayın. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirecek ürün veya hizmetler geliştirmeye odaklanın.

5.Zamanı doğru yönetin

Başarılı insanlar zamanlarını iyi kullanırlar ve dış etkenlerin zamanlarını kontrol etmesine izin vermezler. Zamanını iyi yönetemeyen bir girişimcinin başarılı olma olasılığının düşük olduğunu unutmayın.

6.Özgün olun

Öncelikle taklit edenin değerinin olmadığının farkında olun. Düşünmek ve yeni çözüm yolları bulmaya odaklanın, yapılan işleri taklit etmekten uzak durun.

7.Teknolojiyi takip edin

Teknolojideki gelişmeleri yakından takip edin. Ürün ve hizmetinizi müşteri ihtiyaçları ve gelişen teknolojiler yönünde geliştirin.

8.Rol modellerin öykülerini okuyun
Başarılı insanlar, geçmişlerinde verdikleri önemli kararların ve yaşanmış bazı anların, bugünkü başarılarına büyük katkılar sağladıklarından bahsederler. Başarılı rol modellerin kendinizi içinde bulacağınız başarı ve başarısızlık hikayeleri, size yol gösterecektir.