Türkiye’nin En Parlak Startupları

1-Insider 

Listenin birinci sırasında son dönemin en iyi projeleri arasında yer alan ve Startup dünyasına farklılık katan Insider bulunmaktadır. Insider, Uluslararası ve yerel markaların kullanılabilir veriler oluşturma, pazarlama teknolojilerini geliştirme konusunda yardımcı olmaktadır.Örnek vermek gerekirse; Insider’ın sistemi sayesinde Machine learning algoritmaları da kullanılarak bir müşterinin 7 gün içerisinde ürünü satın alma eğilimi hesaplanır ve ardından da raporlar 30 gün civarında incelenerek, her gün için yeni bir satın alma skoru belirlenir. Bu sayede müşterilerin satın alma eğilimlerinin raporları alınarak ürün satışı konusunda 17 kata varan bir artış sağlanır. Günümüzde Insider sistemi başta Carrefour, Trendyol, CNNTürk, Biletix, Lenovo, AVIS, Toyota, Dominos, Garanti, Doğuş ve Hepsiburada.com olmak üzere sayısız markada tercih edilmektedir.

2-Onedio

ODTÜ Teknokent içerisinde yer alan kuluçka merkezinden çıkan başarılı projelerden birisi olan Onedio, Türkiye’nin ilk ve tek sosyal içerik platformu olarak tanımlamaktadır. Özellikle son yılların en çok ilgi gören platformları arasında da yer alan Onedio, 2012 yılından beri hizmet vermekte ve çeşitli içerikler yayınlamaktadır. 

3-Paraşüt

Bir şirketin gelişmesi için en önemli detaylardan birisi de ön muhasebe işlemi ve bütçe kontrolüdür. Paraşüt uygulaması ise hem şirketlerin gelişmesine yardımcı olmakta hem de Türkiye’nin en iyi Startup projelerinden birisi olmayı başarmıştır. Finansal operasyonlar konusunda yardımcı olmak ve şirketin kontrollerini arttırmak amacıyla kurulan Paraşüt sistemi içerisinde fatura takibi, cari hesap takibi, gelir gider takibi, raporlama, e-Fatura, online tahsilat, stok takibi, e-Ticaret entegrasyonu, banka entegrasyonu ve CRM entegrasyonu bulunmaktadır. 

4-Segmentify

E-ticaret siteleri başta olmak üzere ziyaretçi davranış analitiği ve pazarlama otomasyonu gibi veri odaklı hizmetler sunan Segmentify, 8 ülkeden 100’den fazla müşteriye sahip olmuştur. Ayrıca SaaS girişimleri arasında yer alan bir projedir ve aldığı yatırımlarla kadrosunu ve müşteri ağını genişletti.Yeni kullanıcı dostu paneli ile; Bannerify ve Trendify lansmanları, Shopify ve Magento platformları entegrasyonları, Ideasoft ve Sendloop ile kurguladıkları işbirliklerine imza attı.Geçtiğimiz yıllarda Almanya ofisini açarak, küresel yayılma konusunda önemli bir adım attı.

5-Getir

Son dönemde yaptığı girişimlerle ile dikkatleri üzerine çeken Nazım Salur’un yeni projesi olan Getir, iOS ve Android telefonlar üzerinden ürün getirtme hizmeti vermektedir. Getir uygulaması sayesinde giyim, oyuncak, yiyecek, kişisel bakım ürünlerine kadar anında ürün getirtebilme imkanı sağlıyor.Diğer uygulamalardan en önemli farkı ise istenilen ürünlerini en kısa sürede getirerek zamandan tasarruf sağlıyor olması.

6-BiTaksi

Getir’in kurucusu Nazım Salur’un Startup kapsamında adını duyurduğu projelerden bir diğeri ise BiTaksi’dir. Günümüzde hemen hemen herkes taksi çağırma ihtiyacı duyarken, nakit ödeme konusunda sıkıntılar yaşanabilir. BiTaksi uygulaması sayesinde hem internetten online olarak ödeme yapabilir hem de gideceğiniz mesafedeki fiyatı önceden belirleme imkanınız olabilir.

7-iyzico

Yerli ödeme sistemi olarak tanımlanan iyzico ülkemizde yaptığı başarılı çalışmalar ile en iyi projeler arasına girmeyi başarmıştır. Kolay ve güvenli ödeme yöntemi olan iyzico, ülkemizde Zara, Samsung, sahibinden.com, Modanisa, Onedio ve Atlas Global gibi şirketler ile çalışmaktadır. Dünya çapında da ün kazanan iyzico sadece ticari anlamda yatırımlar yapmamakta bunun yanı sıra bazı kuluçka merkezleri ile yaptığı anlaşmalar sonrasında yeni girişimcilere de destek vermektedir.

8-Ingenious

Ingenious; hiçbir altyapı kurulumu yapmanıza gerek kalmadan evinizi 15 dakika içinde ‘akıllı ev’ haline getiren bir sistemdir. Sistemin beyni olan IO-Box’ın üzerindeki IR vericileri sayesinde TV, ses sistemi, uydu alıcısı ve klima gibi cihazların tüm fonksiyonlarını akıllı telefonunuzdan ya da tabletinizden yönetebiliyorsunuz.Tüm bunların yanında Ingenious’un öne çıkan bir diğer özelliğiyse; kullanıcı alışkanlıklarını öğrenerek, kullanılmayan ya da StandBy konumunda duran cihazları otomatik olarak kapatıp enerji  tasarrufu sağlaması. 

9-Armut

Temizlik, tadilat, mobilyadan nakliyat işlemlerine kadar ihtiyaç duyduğunuz bütün iş türlerinde personel bulmanıza yardımcı olan Armut sitesi en iyi startuplar arasında yer almayı başarmış projelerden biridir. Armut’u kullanarak profesyonel destekler alabilme imkanı elde edersiniz.

10-Kolay İK

Personel yönetim işlemi hem zahmetli olmakta hem de ekstradan iş gücü gerektirmektedir. Personel yönetiminin sorunlarının farkında olan Kolay İK ise oluşturduğu online sistem sayesinde personel izinleri,avans, harcamalar, yemek kartları başta olmak üzere personellere ait birçok detayın kolay ve verimli bir şekilde kontrol edilmesini sağlayan bir uygulamadır.

PAYLAŞ
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğrencisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here